Rörlighet är något som är livsviktigt för oss alla. Men hur rörlig bör man egentligen vara? Vissa idrotter kräver extrem rörlighet, som kampsport, gymnastik, dans, handbollsmålvakter och ishockeymålvakter. Men vad gäller för oss ”vanliga dödliga”?
Vi människor gillar att kategorisera och placera saker i olika fack för att lättare förstå dem. Träningsvärlden är inget undantag från detta. Men dessa kognitiva genvägar kan ha sina baksidor, som översimplifiering, begränsad synvinkel och missade möjligheter.
I träningsvärlden används stretching ofta som ett verktyg för att öka vår rörlighet. Stretching lider dock generellt av samma förenklingar som nämndes tidigare. Många tänker på stretching som något enkelt och grundläggande, men det finns många nyanser och tekniker som kan göra stor skillnad.
Vill du Lära dig Mer om Rörlighet?
Är du intresserad av att lära dig mer om hur man tränar upp rörlighet? Kanske är du tränare eller jobbar inom idrott och vill fördjupa dina kunskaper? Kontakta mig så bokar vi in en workshop! Tillsammans kan vi utforska olika metoder och tekniker för att förbättra rörligheten på ett effektivt och säkert sätt.